Jøder på vej til Israel
Kvislemark sangen
Jeg er et par gange stødt på en omtale af Kvislemarksangen. Jeg tekst er jeg aldrig stødt på. Kan nogen hjælpe mig md at finde frem til teksten. På fprhånd tak.
Overskrift 1
1.  1933-38 fik et antal unge jødiske landbrugselever bosat i Tyskland indrejse – og opholdstilladelse til Danmark. Opholdet var arrangeret af den zionistiske organisation Hechaluz gennem det danske ”Landøkonomisk Rejsebureau" under Det kgl. Danske Landhusholdningsselskab. 
   Der var tale om et tidsbegrænset, ulønnet ophold på en læreplads i Danmark. Antallet var ca. 200 om året. Landbrugseleverne fik opholdstilladelse 6 måneder ad gangen. Tilladelsen kunne forlænget i yderligere 6 til 12 måneder. Udgifterne blev dækket af jødiske organisationer. 
   Efter endt uddannelse rejste de videre til Palæstina. De undgik således døden i en tysk koncentrationslejr. 
   Et ukendt antal unge, jødiske kvinder og mænd kom til Kvislemark-Fyrendal Sogn.
   Jeg søger nærmere oplysninger om, hvilke gårde de arbejdede på,
gårdejernes navne, landbrugselevernes navne, opholdsperioden, overleverede erindringer etc. Hvem var den lokale kontaktmand og initiativtager? Alt har interesse. Meget gerne fotos. Email: kal@quislemark.dk

2. Mellem 1939 og 1943 opholdt 320 jødiske børn og unge sig i Danmark. De første kom i sommeren 1939. Langt de fleste ankom i månederne op til besættelsen. Den jødiske forening Jugend Alijah stod bag. Opholdet i Danmark var tænkt som et transitophold. Endestationen var Palæstina.  
   Hidtil har jeg kun fundet frem til, at der var en jødisk pige hos Anna og Ejnar Petersen Skafterup, Min kilde, Gunner Pedersen, Næstved, tidligere Skafterup, kan ikke huske hendes navn, men mener, at det var i 1940-42. 
   Jeg erindrer svagt, at en antal jødiske drenge og piger deltog i den traditionelle juletræsfest i forsamlingshuset Enigheden. 
   Kan nogen hjælpe med flere oplysninger?
   

| Svar

Nyeste kommentarer

04.03 | 09:33

Årene 1940 til 1945 må aldrig glemmes

21.07 | 17:12

Den eneste vej til himlen.

Hvis Vi vil gå til uvidende sted, at vi ikke kender vejen til uvidende sted,
Vi har brug for person, at han nogensinde går til dette sted eller person fra det sted
hente os, så vi går ikke vild
Denne måde at tænke på er meget r

02.04 | 21:40

  I Arløse er der hidtil kun registreret en frihedskæmper, den 25-årige Erik Frederik Nielsen. Rettelse: rigtig navn er Ernst Frederik Nielsen

10.04 | 21:27

Det er sjælden vi får oplysninger fra kirkebogen, der viser os et billede af de ulykkelige, der kommer af dage og de gamle, der var henvist til nådens brød.